» » Bakan Ramazanoğlu: Bir aya kadar bin 500 psikolog istihdam edeceğiz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında, bir aya kadar bin 500 psikolog istihdam edeceğiz. Hedefimiz 15 bin sosyal danışmanıyla her ailenin bir sosyal danışmanı olması" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve İstanbul Ticaret Üniversitesince "Kadın ve Yoksulluk" ana temasıyla düzenlenen 2. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi'nde yaptığı konuşmada, sosyal politikalar denilen şemsiye içerisindeki her işin insana dokunduğunu söyledi.
En büyük paydaşlarının sivil toplum örgütleriyle gönüldaşları olduğunu belirten Ramazanoğlu, siyasetin ürettiği çözümlerle yaralara merhem olduğunu anlattı.

Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) ile Şehirlerin Sosyal Risk Haritalarının Çıkarılması projelerinden bahseden Ramazanoğlu, 7 il ile ilçelerinde uygulanmaya başlanan ASDEP kapsamında her ailenin sosyal danışmanın olmasının hedeflendiğini anlattı.
Şu anda bin-bin 500 aileye bir sosyal danışman düştüğünü belirten Ramazanoğlu, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında bir aya kadar bin 500 psikolog istihdam edeceğiz. Toplum hizmetleri uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı ve sosyolog alıyoruz. Personel alımımız 3-4 yıl daha devam edecek. Hedefimiz 15 bin sosyal danışmanıyla bütün Türkiye'nin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması. Aynı zamanda da çalışanlarımızla direkt ailenin içinden elde ettiğimiz verilerle de Türkiye'nin sağlıklı aile istatistiklerine ulaşmış olacağız. Şu anda aile istatistiklerinin çok sağlıklı olduğunu söyleyemiyoruz."
"Her ilin sosyal risk haritasını çıkardık"

Ramazanoğlu, her ilin sosyal risk haritasını çıkardıklarını, artık olaylara bütüncül bakmayacaklarını bildirdi.
Risk haritasından elde edilen sonuçlara göre, her il için farklı bir çözüm çalışması yapılacağına işaret eden Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu da sorun odaklı çalışmayı gerektiriyor. Yine hedef kitlemiz kadınlar, gençler, çocuklar. Nasıl hastalık kişiye özeldir, teşhis kişiye özeldir ve reçete de kişiye özeldir. Biz de sosyal yaklaşımla her noktaya ayrı bakacağız, oranın sosyal teşhisi ayrıdır, semptomları ayrıdır ve reçetesi, tedavisi de ayrı olacak.

YAZAR Deneme

Antalya'da yaşıyorum, Özel güvenlik görevlisiyim 2010'dan beri web site tasarımı ve blog yazarlığı yapıyorum. “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır”. H.Ş
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEGERLİDİR...

Yorumlarınız Admin Tarafından Denetlendikten Sonra Yayınlanacaktır.